Krav Maga Turnhout

KIJK bij op onze nieuwe website: www.kravmagaturnhout.be !

Onze locatie: Antwerpsesteenweg 105 – 2350 Vosselaar

Krav Maga is een bijzonder efficiënt systeem dat op de koop toe nog eens snel te leren is. Geen ingewikkelde bewegingen, geen kata’s, geen overbodige rituelen maar realistische zelfverdediging.

Wat is er nu zo speciaal aan Krav Maga?

Vooral het feit dat het een realistisch systeem is. Er zijn enkel trainingsregels. De lessen zijn totaal niet te vergelijken met vechtsporttrainingen. Naast het fysieke element is er ook plaats voor theorie maar vooral voor scenario’s.

Het is dus geen vechtsport?

Neen, het is eigenlijk zelfs niet eens een sport. Er vallen geen punten te scoren.

Straatvechten?

Dat is een beetje kort door de bocht omdat we vooral de nadruk leggen op veilig wegkomen. We onderscheiden een aantal fasen: de detectiefase, de benaderingsfase, de confrontatiefase, de de-escalatiefase, de gevechtsfase, de verwijderingsfase en de afhandelingsfase. De fasen hoeven niet persé op elkaar te volgen maar we bestuderen wel elke fase. Niet aan een schoolbord maar op een praktische manier… door het te doen. In elke fase heb je een aantal specifieke eigenschappen en opties. Bij detectie zouden we bijvoorbeeld kunnen weglopen maar wat als we zien dat iemand een vriend belaagd? Je leert beide, dus zowel het veilig wegkomen als tussenkomen. Je leert de-escaleren maar je leert ook dat dat niet altijd werkt… en dan is het wel tijd om je eventjes orde op zaken te stellen. Je zou dat laatste stukje straatvechten kunnen noemen omdat er geen regels zijn. toch is het niet onverstandig om rekening te houden met de wet. Ook daar gaan we dieper op in.

Het is dus allemaal heel erg rustig?

Ja, tot de hel losbarst. We bereiden je voor op een worst case scenario… niet op een gezellig onderonsje. De beste manier om te weten te komen of het je ligt is een gratis proefles boeken! Gratis en vrijblijvend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s