Over

Wat is Krav Maga?

Krav Maga is een uiterst efficiënt gevechtssysteem dat z’n oorsprong kent in Israël. Omdat het gebruik maakt van natuurlijke reacties en grof-motorische bewegingen is het bijzonder snel te leren. In militaire context gebruikt men Krav Maga nog steeds als Close Combat systeem. Mits aanpassingen is het ook perfect geschikt als zelfverdedigingssysteem.

Bij Krav maga Training besteden we dan ook veel aandacht aan het herkennen en vermijden van een gevecht. We willen vooral veilig thuis geraken en liefst zonder te moeten vechten! Bij Krav Maga Training is Krav Maga realistisch, de trainingen zijn gericht op uw mentale en fysieke progressie. U leert uzelf en uw geliefden veilig te houden.

Krav Maga gemende groep 16+

De nadruk ligt op het trainen van Krav Maga. De trainingen hebben een vast format, beginnend met een rustige cardiovasculaire stimulatie zal de trainer u begeleiden tot een uitvoering van gevechtssequenties of technieken. De intensiteit is opbouwend en aangepast aan de groep.

Tijdens elke training komt een thema aan bod. Zo kan de ene training gaan over het oplossen van een polsgreep, de andere over het ontsnappen uit een verwurging. Er is echter een constante: tijdens elke training worden de basismechanieken, stoten en trappen geoefend.

Hoewel het er soms hevig aan toe gaat heerst er een gemoedelijke sfeer. Macho’s hoeven we niet, niemand heeft iets te bewijzen. Iedereen komt om zich te leren verdedigen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s